İrmikli Çubuk Tatlı

recept

İrmikli Çubuk Tatlı

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat (yada yarım paket kabartma tozu)
  • 3-3,5 su bardağı un (Ben 2,5 bardağa yakın un kullandım)

Şerbet için

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Bulamak için: 1 kase irmik

Hazırlanışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 20 dakika kadar sonra ocağın altını kapatın. Şerbet çok koyu kıvamlı olmayacak.
  • Tatlımız için, yağları,şekeri,ve yumurtayı mikserle bembeyaz olana dek çırpın.
  • Tuz ve karbonatı ekleyip karıştırın.Unu yavaş yavas ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yogurun,
  • Parmak şekli verip irmiğe bulayıp tepsiye dizin.180 derecelik fırında altı üstü nar gibi kızarana dek pişirin.
  • Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerlerine ılımış şerbeti dökün.
  • En az yarım saat bekleyen tatlımız servise hazır.
  • Afiyet şifa olsun.