İrmikli Çubuk Tatlı
İrmikli Çubuk Tatlı
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Bir çimdik tuz
- 1 çay kaşığı karbonat (yada yarım paket kabartma tozu)
- 3-3,5 su bardağı un (Ben 2,5 bardağa yakın un kullandım)
Şerbet için
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Bulamak için: 1 kase irmik
Hazırlanışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 20 dakika kadar sonra ocağın altını kapatın. Şerbet çok koyu kıvamlı olmayacak.
- Tatlımız için, yağları,şekeri,ve yumurtayı mikserle bembeyaz olana dek çırpın.
- Tuz ve karbonatı ekleyip karıştırın.Unu yavaş yavas ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yogurun,
- Parmak şekli verip irmiğe bulayıp tepsiye dizin.180 derecelik fırında altı üstü nar gibi kızarana dek pişirin.
- Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerlerine ılımış şerbeti dökün.
- En az yarım saat bekleyen tatlımız servise hazır.
- Afiyet şifa olsun.