Limonlu parfe
"Mükemmel" anlamına gelen ünlü Fransız tatlısı parfe, limon eşliğinde lezzet şöleni yaratıyor.
Malzemeler
- 3 yumurta akı
- Yarım su bardağı şeker
- 2 limon kabuğu rendesi
- 3 limon suyu
- 1 buçuk çay bardağı süt
- 1 buçuk paket krem şanti
- 2 paket vanilya
Hazırlanışı
Yumurta akları kar haline gelip katılaşana kadar çırpın. Azar azar şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştırın.
İçerisine yumurta akını, vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğunu rendesini ekleyerek karıştırın. Bir kalıba parfeyi boşaltın. Ardından buzlukta donana kadar bekletin.
Servisten kısa süre önce dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.