Kıbrıs tatlısı tarifi

Büyük küçük herkesin bayılacağı, misafirleriniz tarafından çok beğenilecek Kıbrıs tatlısı, kısa aralıklarla sofranızda yer edinecek.

kibris-tatlisi-tarifi

Malzemeler:

- 3 yumurta

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı hindistan cevizi

- 1 su bardağı galeta unu

- 1 su bardağı toz ceviz

- 1 yemek kaşığı un

- 2 paket kabartma tozu

- 2 paket vanilya

Krema için:

- 4 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı un(silme değil çok tepeleme de değil ortası)

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 tane vanilya

- Köpürtülmüş santi

- Hazırlamak için bir su bardağı süt

Şerbet için:

- 1, 5 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı su

- 1 dilim limon

Yapılışı:

Kek için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Köpükleme işlemi bittikten sonra sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Galeta unu, hindistan cevizi, toz cevizi, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Yağlanmış borcama karışımı döktükten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk pişirmeye bırakın.

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.

Muhallebi olduktan sonra tamamen soğutmaya bırakın. Köpürtülmüş şantiyi muhallebiye ekleyip çırpın.

Kek piştikten sonra biraz beklettikten sonra şerbeti dökün.

Kek tamamen soğuduğunda kremayı döküp; ceviz tozu ve hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Soslu havuçlu muffin tarifini de denemek ister misiniz?