Milföylü armut tatlısı
Armut tatlısının mükemmel aroması milföy hamurunun çıtır ve ağızda dağılan tadıyla buluşursa bu lezzet kaçınılmaz olur.
Malzemeler:
3 tane armut
Yarım limon suyu
6 adet milföy hamuru
3 yemek kaşığı süt
6 yemek kaşığı kaymak
1 avuç kadar fındık
1 yemek kaşığı pekmez
Armutları ortadan ikiye kesin. İç çekirdeklerini çıkartıp içleri doldurulacak şekilde ortalarına oyuk açın.
Armutların her tarafını limon suyu ile ıslatın. Milföy hamurlarını her bir armudun üzerine iyice oturtup, kenarlarından taşan fazla hamurları bıçakla kesin. Üzerlerine delikler açın ve süt sürün.
180 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Fırından çıkartın ters çevirin, içlerine kaymak doldurup, toz fındık serpin.
Son olarak milföylü armut tatlısının üzerine pekmez döküp servis edebilirsiniz.
Fotoğraf kaynak: Pinterest
Bademli frambuazlı trileçe tarifi için tıklayın