Patates tatlısı tarifi

Patates ile çok farklı yiyecekler yapılabilir ancak tatlısı çok fazla duyulmamış olabilir. Tatlı patatesin lezzetiyle tahinin bir araya gelmesi, unutamayacağınız bir tatlıyı sofranıza getirecek.

patates-tatlisi

Malzemeler:

- 4 adet tatlı patates

- 3/4 bardak toz şeker

- 3/4 bardak su

- Tahin

- Ceviz

Yapılışı:

Tatlı patatesleri yıkayın ve soyun. Yaklaşık 3 santimetre kalınlığında dilimler halinde kesin. Patates dilimlerini büyük bir tavaya koyun. Şeker ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra ısıyı azaltın ve patatesler yumuşayana ve şurup yapışkan bir hal alana kadar pişirmeye devam edin. Patatesler piştikten sonra tavayı ocaktan alın ve 20 dakika soğumaya bırakın. Patatesler soğuduktan sonra servis tabaklarına alın ve üzerine 2 yemek kaşığı şurup ekleyin. Tatlı patates tatlısını tahin ve ceviz ile süsleyin. Bu tatlıda tahin olmazsa olmazdır. Onun haricinde ceviz yerine istediğini malzemeyi süslemek için kullanabilirsiniz.