Şeftali tatlısı tarifi
Tabağını bile yiyebileceğiniz şeftali tatlısı tarifi burada! Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi şeftali ve krema buluşmasına bayılacaksınız.
Malzemeler:
- 5 adet şeftali
- 1 çay bardağı esmer toz şeker
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Şeftalilerin kabuklarını soyun ve ikiye bölün.
Ardından dikdörtgen bir fırın kabına alın. Üzerine toz şeker serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
Üzeri için krem şantiyi geniş bir kaseye alın. Sütü ilave edip katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Krem şantiyi oda sıcaklığında olan şeftalilerin üzerine yayın.
İsteğe göre üzerini iri kırılmış ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.