Muzlu parfe tarifi
Muzlu parfe yaz aylarının hafif tariflerinden. Üstelik bu lezzet günlük vitamin ihtiyacınızı da karşılamaya yetecek.
Malzemeler:
- 1 adet olgun muz
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı vanilya
- 2/3 su bardağı granola (3 yemek kaşığı bademi, yarım su bardağı yulafı, 1 tatlı kaşığı tereyağını ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırın ve kızarana kadar pişirin.)
- 2/3 su bardağı hurma püresi ( 1/3 su bardağı hurmayı, 1/3 su bardağı sütü ve 1/2 tatlı kaşığı vanilyayı bir tutam tuz ile blendera alın ve pürüzsüz bir karışım hazırlayın. Sonrasında 5-10 dk kadar pişirin.)
Hazırlanışı:
Muzları dilimleyin.
Yoğurt ve vanilyayı çırpın daha sonra kavanozun içerisine 2 tatlı kaşığı granola, 1-2 dilim muz, 1 tatlı kaşığı hurma püresi ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyun.
Bu işlemi kavanoz dolana kadar katmanlar halinde devam ettirin.