Susamlı Pastane Kurabiyesi

Malzemeler

  • 200 gr. tereyağı
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri (175 gr.)
  • 2 adet yumurta ( teki 68 gr)
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım paket kabartma tozu (5. gr)
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 2.5 su bardağı tam buğday unu

Bulamak için: Susam

Tatlı susamlı simit nasıl yapılır?

  • Yağ ve unun iyi karışması  için beraber robottan geçirin. (ben soğuk tereyağı kullandım)
  • Yağlı unu bir kaba alıp ortasını açın.
  • Şekeri, limon kabuğunu, yoğurdu, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın. Kalan kısımları una ekleyin.
  • Hepsini beraber yoğurun. Eğer ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edin.
  • Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve uçlarını birleştirip simit şekli verin.
  • Simitleri önce yumurta akına, sonra susama bulayın.
  • Yağlanmamış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında simitler hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun