Susamlı Pastane Kurabiyesi
Malzemeler
- 200 gr. tereyağı
- 1.5 su bardağı pudra şekeri (175 gr.)
- 2 adet yumurta ( teki 68 gr)
- 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım paket kabartma tozu (5. gr)
- 1 su bardağı beyaz un
- 2.5 su bardağı tam buğday unu
Bulamak için: Susam
Tatlı susamlı simit nasıl yapılır?
- Yağ ve unun iyi karışması için beraber robottan geçirin. (ben soğuk tereyağı kullandım)
- Yağlı unu bir kaba alıp ortasını açın.
- Şekeri, limon kabuğunu, yoğurdu, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın. Kalan kısımları una ekleyin.
- Hepsini beraber yoğurun. Eğer ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edin.
- Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve uçlarını birleştirip simit şekli verin.
- Simitleri önce yumurta akına, sonra susama bulayın.
- Yağlanmamış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında simitler hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun