Şekerlemeli Kurabiye
Malzemeler (12 kişilik)
- 125 gr. Tereyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı çavdar unu
- 2.5 su bardağı normal un
- 1 su bardağı iç ceviz
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- İçine koymak için: Portakal şekerlemesi
Nasıl yapılır?
- Çavdar unu, beyaz unun 1 bardağı ve soğuk tereyağını robottan geçirin.
- Kalan un haricindeki bütün malzemeleri koyup karıştırın. Kalan unu da azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Altına ve üstüne hafif un serpip hamuru 6-7 mm. kalınlığında merdaneyle açın.
- Su bardağıyla yuvarlaklar kesip, ortalarına portakal kabuğu şekerlemesi veya başka bir şekerleme koyup, karşılıklı olarak kapatın. İki tarafı açık kalsın.
- Yağlanmamış fırın tepsisine dizin.
- 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.