Şekerbura (Azeri Kurabiyesi)
Malzemeler:
- 300 gr tereyağı
- 1 kg un
- 3 adet yumurta
- 1 bardak süt
- kaymak
- kuru maya
İç harcı :
- 200 gr çekilmiş fındık
- 200 gr şeker
Hazırlanışı:
- Un geniş bir karıştırma kabına alın ve üzerine bir tatlı kaşığı kuru maya ekleyin.
- Yumurtaları ekleyin.
- kaymağı ve yumuşamış tereyağını ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Yoğururken arada az az sütü ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- İçini hazırlarken üzerini örtün ve beklemeye bırakın.
- Fındıkları çok ince olacak şekilde çekin ve şeker ile karıştırın.
- Hamuru cevizden biraz büyük bezelere ayırın.
- Oklava ile yuvarlak şekilde açın.
- İçine bolca harç koyun ve kenarlarını önce normal bir şekilde birleştirin, sonra da birleştirdiğiniz kenarları burun.
- Üzerine orjinalinde özel bir cımbız ile şekil veriliyor ancak çatal ile veya benzer bir aletiniz varsa onunla nakışlarını yaparak tepsiye dizin.
- 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.