Şekerbura (Azeri Kurabiyesi)

1240069_600167220026342_2073628470_n

 

Malzemeler:

  • 300 gr tereyağı
  • 1 kg un
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • kaymak
  • kuru maya

İç harcı :

  • 200 gr çekilmiş fındık
  • 200 gr şeker

Hazırlanışı:

  • Un geniş bir karıştırma kabına alın ve üzerine bir tatlı kaşığı kuru maya ekleyin.
  • Yumurtaları ekleyin.
  • kaymağı ve yumuşamış tereyağını ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Yoğururken arada az az sütü ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • İçini hazırlarken üzerini örtün ve beklemeye bırakın.
  • Fındıkları çok ince olacak şekilde çekin ve şeker ile karıştırın.
  • Hamuru cevizden biraz büyük bezelere ayırın.
  • Oklava ile yuvarlak şekilde açın.
  • İçine bolca harç koyun ve kenarlarını önce normal bir şekilde birleştirin, sonra da birleştirdiğiniz kenarları burun.
  • Üzerine orjinalinde özel bir cımbız ile şekil veriliyor ancak çatal ile veya benzer bir aletiniz varsa onunla nakışlarını yaparak tepsiye dizin.
  • 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.