Şeker Hastaları için Yulaflı Kurabiye

 

Yulaflı Kurabiye Malzemeleri:

7cm. çapında 21 kurabiye çıkıyor.

*1+3/4 su bardağı yulafkepeği.

*1+1/2 su bardağı tam kepekli un (ağartılmamış).

*100gr. yumuşamış (eritilmemiş) tereyağ.

*1 su bardağı dövülmüş ceviz.

*1 yumurta.

*1 tatlı kaşığı kabartmatozu.

*1/2 tatlı kaşığı karbonat.

*1 tatlı kaşığı tarçın.

*1/2 tatlı kaşığı muskat.

*1/4 tatlıkaşığı zerdeçal.

*1 yemek kaşığı kuşüzümü.

*1/4 tatlı kaşığı tuz.

*1 su bardağı granül şeker (diyabetik olmayanlar 1,5 su bardağı esmerşeker veya tozşeker kullanabilirler).

*1/2 su bardağı elma püresi (elmayın ince rendeleyin, elma çok kuruysa 2yemek kaşığı su ilave edin orta ateşte 10dk.pişirin.)

 

Yapılışı:

* Fırını 375 F – 190 dereceye ayarlayın.

* Yulafkepeği, kepekunu, kabartmatozu, karbonat, tarçın, muskat, zerdeçal ve tuzu bir kasede toplayıp harmanlayın.

* Tereyağ ve granül şekeri krema kıvamında yoğurun ve yumurta ile elma püresini ilave ederek yoğurmaya devam edin.

*Unlu kuru karışımı, cevizi ve kuşüzümünü ilave ederek yoğurun. (mikser ile yapıyorsanız düşük hız kullanın).

* İri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe elinizle bastırın.

*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin, ısınmış fırında 20dk. pişirin. (renk değiştirmediği için pişip pişmediğini kontrol etmek için parmağınızı hafifçe basın, çok kurumadan fırından çıkarın ve soğumaya bırakın soğudukça biraz daha sertleşicektir).