Şeftali Püreli Kedidili Pastası

Geçen yıldan kalan kolay ve hafif bir tarif.Bu pastada şeftali püresi kullandım.Kışında şeftali kullanmak isterseniz,şeftalileri doğrayıp poşetleyin,derin dondurucuya atın.Kışın istediğiniz yerde kullanın…

Malzemeler

1 paket kedidili bisküvi

ŞEFTALİ PELTESİ İÇİN

2 su bardağı şeftali püresi

2 yemek kaşığı nişasta

5 yemek kaşığı şeker

 

MUHALLEBİSİ İÇİN

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1.5 yemek kaşığı nişasta

1 buçuk çay bardağı şeker(az gelirse artırabilirsiniz)

4 yemek kaşığı labne peyniri veya 2 kaşık tuzsuz süzme yoğurt

50 gr.tereyağı

1 paket vanilya

Pastanın yapılışı

  • Kremasını labne peyniri,tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişirin.
  • Altını kapatıp kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.Mikserle 2-3 dakika kadar çırpın
  • Dibini ıslattığınız uygun bir kaba muhallebinin yarısını dökün
  • Kedidillerini üzerine dizin.Kalan muhallebiyide üzerine dökün.
  • Şeftali peltesi için olan malzemelerin hepsini bir tencereye koyup  pişirin,pastanın üzerine dökün.
  • 4 ila 6 saat beklettikten sonra servis edin.