Sebzeli pilav tarifi

Uzakdoğu mutfağından Türk damak tadına çok uygun bir lezzet var aslında. Taze mevsim sebzeleri ve biraz da soya sosuyla yapılan bu lezzet hem hızlı hem de farklı bir tat olacak.

sebzeli-pilav-tarifi

Malzemeler:

- 3 kupa pişirilmiş ve soğutulmuş pirinç

- 2 çorba kaşığı kanola yada ayçiçek yağı

- 1 kupa havuç (küp halinde kesilmiş)

- 1 kupa soğan (doğranacak)

- 4 diş sarımsak (ince ince doğranacak)

- 1 çorba kaşığı doğranmış taze zencefil

- 1 buçuk kupa küçük doğranmış brokoli

- 1 kupa küp halinde doğranmış kırmızı biber

- 4 yumurta

- 1 kupa bezelye

- 1 kupa mısır

- 3 ya da 4 çorba kaşığı soya sosu

- 1 çorba kaşığı susam yağı

sebzeli-pilva

Hazırlanışı:

Hazırlanışı oldukça basit. Yapışmaz bir tavaya yağı koyun ve orta ateşte ısıtın. Havuçları, soğanları, sarımsağı ve zencefili 3 dakika boyunca soteleyin. Ardından brokoli ve kırmızı biberleri ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar 3-4 dakika daha soteleyin. Sebze karışımını tavanın bir kenarına alın, diğer tarafa yumurtaları kırın ve pişirin.

sebzeli-pilav-2

Daha önce pişirdiğiniz pirinç, bezelye, mısır, soya sosunu birleştirin ve ardından 2 dakika kadar pişirin. Artık karışım zamanı. Tüm sebzeleri pirinç karışımı ile birleştirin. Sebzeli pilavınız servis edilmeye hazır.

Fotoğraf kaynak: cookingclassy.com