Kuşkonmazlı risotto

Çok farklı tarzlarda yapılan risottoyu bu kez farklı bir sebze ile denemeye ne dersiniz? Hem lezzetli, hem sağlıklı, hem de misafirlerinizi keyiflendirecek bir lezzet...

kuskonmazli-risotto

Malzemeler:

- 700gr. kuşkonmaz

- 5 bardak tavuk suyu

- 1 bardak içme suyu

- 1 çay kaşığı terayağı

- 1 büyük soğan (küp şeklinde doğranacak)

- 2 bardak pirinç

- 2 çay kaşığı doğranmış biberiye

- 1 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri

- 4 yemek kaşığı krema

- Süslemek için taze biberiye dalları

Yapılışı:

Önce kuşkonmazların sert olan uçlarını kesin ve kenara alın. Ardından kuşkonmazları 2 cm. uzunluğunda kesin. Kuşkonmazların 2/3'ünü, 1 bardak tavuk suyunu ve 1 bardak suyu karıştırıcıya koyun. Yumuşak bir hal alınca, dinlenmeye bırakın.

Tereyağını bir kapta eritin, soğanı ekleyin ve yaklaşık 8 dakika soteleyin. Soteleme bittikten sonra pirinci ekleyin ve 5 dakika kavurun. 1/2 bardak tavuk suyunu ve doğranmış biberiyeyi ekleyin ve pirinç tavuk suyunu çekene kadar yaklaşık 4 dakika karıştırın. Ardından yarımşar bardak tavuk suyu ekleyerek 15 dakika kadar pişirmeyi sürdürün. Tavuk suyunu eklemeden daha önce eklediğiniz tavuk suyunun pirinç tarafından çekilmesini bekleyin. Sık sık karıştırmayı unutmayın. Kalan kuşkonmazları ekleyin ve karışım kremalı bir hal alana kadar pişirmeyi sürdürün.

Gerektikçe tavuk suyu ekleyin ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Karıştırıcıda hazırladığınız kuşkonmazlı karışımı da ekleyin ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Pirinç kuşkonmazlı karışımı da çekince, Parmesan peyniri ve kremayı ekleyin ve karıştırın. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Artık tabağa alma zamanı geldi. Karışımı bir kaseye alın. İsterseniz biberiye dalları ile kalan Parmesan peyniri ile üsleyin. Kuşkonmazlı risotto servise hazır...