Bulgurlu Pirpirim Aşı
BULGURLU PİRPİRİM AŞI
Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 100 gr. kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Tuz karabiber
- yeteri kadar su
Hazırlanışı
- Tencereye yağı koyup kızdırın
- Küçük doğranmış soğanı ekleyip soteleyin
- Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun
- Salçayı ekleyip karıştırın. Suyu ve bulguru ekleyin.
- Bulgur yumuşayınca, iri doğranmış semizotlarını, haşlanmış nohutu ve tuzu ekleyin.
- 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
- 20 dakika dinlendirip servis edin.