Bulgurlu Pirpirim Aşı

_DSC0012

BULGURLU PİRPİRİM AŞI

Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 100 gr. kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz karabiber
  • yeteri kadar su

Hazırlanışı

  • Tencereye yağı koyup kızdırın
  • Küçük doğranmış soğanı ekleyip  soteleyin
  • Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar  kavurun
  • Salçayı ekleyip karıştırın. Suyu ve bulguru ekleyin.
  • Bulgur yumuşayınca, iri doğranmış semizotlarını, haşlanmış nohutu ve tuzu ekleyin.
  • 10 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
  • 20 dakika dinlendirip servis edin.