Etli Kereviz Yemeği Tarifi
Malzemeler
- 1.5 çay bardağı nohut
- 300 gr. kuşbaşı et
- 2 adet pırasa
- 5-6 dal kereviz sapı
- 1 adet kereviz
- 1 adet patates
- 1 küçük soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, çok az karabiber
- Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün et ve ıslanmış nohutu düdüklü tencere de yarım saat kadar pişirin.
- Zeytin yağını tencereye alın. İçine yemeklik doğradığınız soğanı ve kırmızı biberi ilave edip soteleyin.
- Salçayı ekleyip karıştırın.
- Pırasaları ve kereviz saplarını 2 parmak genişliğinde doğrayıp ilave edin.
- 2 dakika kadar soteleyip, üzerine nohut ve eti ekleyin. Tuzunu atın
- 10 dakika kadar haşlayıp, iri küpler halinde doğradığınız kereviz ve patatesi ekleyin.
- Karabiberini serpip, patates ve kereviz yumuşayınca ocaktan alın.
- Afiyet şifa olsun.