Kıymalı Kabak Oturtma Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg. Kabak
  • 250 gr. Kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 2 adet yeşil biber (benim yoktu kırmızı kullandım)
  • 4 domates veya 1 su bardağı domates püresi
  • Maydanoz, dereotu
  • Tuz, kararbiber, kimyon, yenibahar, kekik, kırmızıbiber

Kızartmadan kabak oturtma Nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayın ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
  • Fırın tepsisine alıp üzerine kararbiber, tuz, biraz kekik, isterseniz kırmızı biber serpin ve karıştırın.
  • Diğer tarafta soğanı ve biberi tavaya doğrayın. Hafif soteledikten sonra kıymayı ekleyin ve onu da kavurun.
  • Ben geçen yaz yaptığım domates püresini kullandım. Sizin yoksa domates doğrayın.
  • Sarmısakları doğrayın. maydanoz, dereotu ve maharatları da ekleyip karıştırın.
  • Bu harcı kabakların üzerine dökün. 1 çay bardağı kadar da su gezdirin.
  • Üzerini aliminyum folyoyla kapattığınız yemeği 200 derecelik fırına sürün ve suyunu çeken ekadar pişirin.
  • Tercihen pilavla servis edin.