İtalyan usulü patlıcan güveç

Patlıcan Türk mutfağının vazgeçilmez sebzeleri arasında... Özellikle toprak kapta yapılan bir güvecin ayrılmaz parçası olan patlıcan, bu kez İtalyan usulüyle karşımızda. Ekmek kırıntıları ve mozarella peyniri ile birleşen patlıcan, kolay ama farklı bir lezzeti karşımıza çıkarıyor.

italyan-usulu-patlican-guvec

Malzemeler:

- 2 adet büyük patlıcan (ikiye bölün ve ay şeklinde dilimleyin)

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 adet 400gr. ağırlığında doğranmış domates konservesi

- 2 diş sarımsak (ezilmiş)

- 70 gr. siyah zeytin

- 1 demet fesleğen

- Parçalara ayrılmış yarım ekmek

- 150 gr. Mozarella peyniri (parçalara ayrılacak)

italyan-usulu-patlicaan-guvec

Hazırlanışı:

Hazırlaması yaklaşık 10 dakika, pişirilmesi ise 50 dakika süren İtalyan usulü patlıcanlı güveç için fırını 200 santigrad dereceye ısıtın.

Bir pişirme tepsisinde patlıcanları zeytinyağı ile karıştırın ve 15 dakika ızgaralayın. Ardından domatesler, sarımsak, zeytin ve fesleğen yaprağını ızgaralanmış patlıcanlarla birleştirin.

Karışımı 10 dakika daha pişirin. Artık sona yaklaşıyorsunuz. Fırın tepsisini çıkarın ve üzerine ekmek parçalarını ve Mozarella peynirini ekleyin. Son dokunuş için tepsiyi yine fırına koyun ve 25 dakika daha pişirin.

Güzel kokuları duyduğunuzda İtalyan usulü patlıcan güveç servise hazırdır. Fırından çıkarın ve fesleğenleri üzerine serpin. Artık keyfini çıkarabilirsiniz.