Pirinçli Ispanaklı Yemek
Malzemeler
- 200 gr. kıyma
- 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 bağ ısırgan otu (300 gr. kadar)
- 1 bağ ıspanak( 400 gr.kadar)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Nasıl yapılır?
- Soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin.
- Kıymanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Hafif kavurup 4-5 bardak kadar sıcak su ilave edin.
- Su kaynamaya başlayınca, pirinci, haşlanmış nohudu, yıkanmış ve küçük doğranmış ıspanak ve ısırganı ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini atıp, ısırgan ve ıspanak pişene, pirinç açılana kadar kısık ateşte pişirin.