Pirinçli Ispanaklı Yemek

Malzemeler

  • 200 gr. kıyma
  • 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 bağ ısırgan otu (300 gr. kadar)
  • 1 bağ ıspanak( 400 gr.kadar)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Nasıl yapılır?

  • Soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin.
  • Kıymanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Hafif kavurup 4-5 bardak kadar sıcak su ilave edin.
  • Su kaynamaya başlayınca, pirinci, haşlanmış nohudu, yıkanmış ve küçük doğranmış ıspanak ve ısırganı ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini atıp, ısırgan ve ıspanak pişene, pirinç açılana kadar kısık ateşte pişirin.