Karnabaharlı Pirinçli Köfte
Malzemeler
- Yarım küçük karnıbahar
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 yumurta
- 5-6 yemek kaşığı un
- Bir tutam maydanoz,bir tutam dereotu
- Tuz,kimyon,karabiber,yenibahar,pulbiber
- Kızartmak için,1 çay bardağı zeytinyağı
Nasıl yapılır?
- Pirinci suyunu tamamen çekene kadar pişirin.Ben henüz biraz suyu varken kapatıp dinlendiriyorum.Suyunu çekiyor.
- Karnabaharı parçalayıp haşlayın,suyunu süzüp robottan çekin.
- Bir süzekten veya elinizle suyunu sıkın.Bunu yapmazsak köfte çok sulu oluyor.
- Soğanı küçük küçük doğrayın,maydanoz ve dereotunu doğrayın bütün malzemeleri karıştırın.
- En son yumurtayı kırıp hafifçe karıştırın ki karışım fazla sulanmasın
- Tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyin ısıtın.
- Karışımdan elinizi yağlayarak alıp köfte şekli verin ve tavaya dizin.
- Bu işlemi kaşıkla alıp ,kaşığın arka tarafıyla şekil vererek te yapabilirsiniz.
- Arkalı önlü kızartıp servis yapınız