Karnabaharlı Pirinçli Köfte

943511_10151472207250773_1273548926_n

 

Malzemeler

  • Yarım küçük karnıbahar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Bir tutam maydanoz,bir tutam dereotu
  • Tuz,kimyon,karabiber,yenibahar,pulbiber
  • Kızartmak için,1 çay bardağı zeytinyağı

Nasıl yapılır?

  • Pirinci suyunu tamamen çekene kadar pişirin.Ben henüz biraz suyu varken kapatıp dinlendiriyorum.Suyunu çekiyor.
  • Karnabaharı parçalayıp haşlayın,suyunu süzüp robottan çekin.
  • Bir süzekten veya elinizle suyunu sıkın.Bunu yapmazsak köfte çok sulu oluyor.
  • Soğanı küçük küçük doğrayın,maydanoz ve dereotunu doğrayın bütün malzemeleri karıştırın.
  • En son yumurtayı kırıp hafifçe karıştırın ki karışım fazla sulanmasın
  • Tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyin ısıtın.
  • Karışımdan elinizi yağlayarak alıp köfte şekli verin ve tavaya dizin.
  • Bu işlemi kaşıkla alıp ,kaşığın arka tarafıyla şekil vererek te yapabilirsiniz.
  • Arkalı önlü kızartıp servis yapınız