Sebzeli güveç tarifi
Sebzeli güveç tarifini denemiş miydiniz? Yaz sebzelerinin yer aldığı bu tarife bayılacaksınız.
Malzemeler:
- 1 adet büyük patlıcan
- 1 adet büyük kabak
- 4-5 diş sarımsak
- 200 gr. mantar
- 2 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet orta patates
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranacak)
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı kaynar su
Hazırlanışı:
Tüm sebzeleri soyun ve yıkayın.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp 2 yada 3 parçaya bölün.
Patlıcan, kabak, domates ve patatesleri yuvarlak şekilde doğrayın. (Tercihe göre küp küpte doğrayabilirsiniz.)
Sarımsakları soyun ve bütün şekilde koyun. Havuçları da enine yuvarlak dilimleyin.
Bir kapta harmanlayarak güvece aktarın.
Bir kasede salça, 1 bardak sıcak su, tuz, karabiber, kırmızı biber, zeytinyağını karıştırın ve malzemelerin üzerine dökün.
Alüminyum folyo ile güvecin ağzını kapatın.Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin.
Üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak servis edebilirsiniz.