Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?
Bezelyenin tam zamanı! Hem bol bol tüketin, hem de dondurucuya atın. Bezelye yemeğini ben nasıl yapıyorum anlatayım hanımlar:
Malzemeler
- 100 gr. kıyma
- Yarım kg. iç bezelye
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, yeteri kadar su ve zeytinyağı
Taze bezelye yemeği nasıl yapılır?
- Düdüklüye yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip kıyma dağılana kadar kavurun. Soğa kızarmayacak! Salçayı ilave edip karıştırın.
- Bezelye, küp doğranmış patates, domates ve biberi de ekleyin. Üzerine çıkacak kadar su koyun. Tuzunu atın.
- Kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatın. 15 dakika pişirip ocaktan alın.
- Afiyet şifa olsun. Adam olana, kadir kıymet bilene, şükredene çok bile!
NOT: Bazı düdüklüler daha hızlı pişirir. Bu yüzden siz yemeğinizi 10 dakika sonra kontrol edin. Pişmemişse 5 dakika daha pişirin.