Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

Bezelyenin tam zamanı! Hem bol bol tüketin, hem de dondurucuya atın. Bezelye yemeğini ben nasıl yapıyorum anlatayım hanımlar:

Malzemeler

  • 100 gr. kıyma
  • Yarım kg. iç bezelye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, yeteri kadar su ve zeytinyağı

Taze bezelye yemeği nasıl yapılır?

  • Düdüklüye yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip kıyma dağılana kadar kavurun. Soğa kızarmayacak! Salçayı ilave edip karıştırın.
  • Bezelye, küp doğranmış patates, domates ve biberi de ekleyin. Üzerine çıkacak kadar su koyun. Tuzunu atın.
  • Kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatın. 15 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Afiyet şifa olsun. Adam olana, kadir kıymet bilene, şükredene çok bile!

NOT: Bazı düdüklüler daha hızlı pişirir. Bu yüzden siz yemeğinizi 10 dakika sonra kontrol edin. Pişmemişse 5 dakika daha pişirin.