Kıymalı Isırgan otu Yemeği
Alışık olmayanların hoşuna gitmese de, ısırgan hem çok lezzetli, hemde çok yararlı bir ottur. Hanımların çeşitli rahatsızlıklarında, saç sorunlarında çok olumlu sonuçlar verdiği bilinmektedir. Ben hem böreklerde, hem de çeşitli yemeklerde ısırgan otunu çok seviyorum. Bu yemekte tek başına bir ana yemek niteliğinde hem besleyici, hem de nefis lezzette bir yemek.
Isırgan otlu yemek
Malzemeler
- 200 gr. kıyma
- 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 bağ ısırgan otu (300 gr. kadar)
- 1 bağ ıspanak( 400 gr.kadar)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Nasıl yapılır?
- Soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin.
- Kıymanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Hafif kavurup 4-5 bardak kadar sıcak su ilave edin.
- Su kaynamaya başlayınca, pirinci, haşlanmış nohudu, yıkanmış ve küçük doğranmış ıspanak ve ısırganı ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini atıp, ısırgan ve ıspanak pişene, pirinç açılana kadar kısık ateşte pişirin.
- Yoğurt eşliğinde servis yapın. İnanın başka bir yemeğe gerek yok. Adam olana çok bile.