Parmesanlı fırınlanmış karnabahar

Bahar yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlarken, kış sebzelerinin keyfini çıkarmak için süre daralıyor. Karamelize soğan ile eşleştirilmiş karnabahar hemen her yiyeceğin yanında keyifle servis edebileceğiniz bir yiyecek olacak...

karnabahar

Malzemeler:

- 1 adet karnabahar (dal dal kesilecek)

- 1 orta boy kurusoğan (dilimlenecek)

- 4 dal taze kekik

- 4 diş sarımsak (kabukları soyulmayacak)

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz ve taze çekilmiş karabiber

- Yarım fincan rendelenmiş Parmesan peyniri

karnabahar-1

Yapılışı:

Fırını 425 santigrad dereceye kadar ısıtın. Karnabahar parçalarını büyük bir pişirme kağıdına yayın. Üzerlerine soğanları, kekik dallarını, sarımsağı ve zeytinyağını dökün. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Ardından ısıtılmış fırına pişirme kağıdını yerleştirin. Aralıklarla karıştırarak 35-40 dakika fırınlayın. Rendelenmiş Parmesan peynirini de karnabaharların üzerine serpin, hafifçe karıştırın ve 10-12 dakika daha fırınlayın. Sağlıklı, lezzetli ve iştah açıcı karnabaharı tek başına hafif bir yemek olarak ya da istediğiniz yemeğin yanında garnitür şeklinde servis edebilirsiniz.