Kolay Patlıcan Dizme (Etsiz)

 KOLAY PATLICAN DİZME

Malzemeler

  • 3 adet orta boy top patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
  • Zeytinyağı, tuz karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları soyun. Uzunlamasına dilimler halinde kesin. (uzun patlıcanlarla yapacaksanız 2 veya üçe bölmeniz daha iyi olur.)
  • Patlıcanlar acıysa üzerlerine tuz serpip 30 dakika kadar bekletin.  Yıkayıp kurulayın.
  • Tost makinasında patlıcanları 2 dakika kadar kızartın. (Ben yağsız kızarttım. Siz üzerine fırçayla yağ sürebilirsiniz)
  • Biberleri ve domatesleri orta kalınlıkta doğrayın. Soğanları söğüş doğrayın.Üzerlerine hafifçe tuz ve karabiber serpin.
  • Orta boy bir fırın tepsisine bir patlıcan, bir dilim domates, bir iki tane biber dilimi,bir kaç parça da soğan şeklinde dizin. Bana göre dizmesi çok keyifli bir iş.

  • Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip, hiç su koymadan ve ağzını kapatmadan fırına verin. 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin. (Mozarella veya parmesan da olur)

Tekrar fırına sürüp, arzunuza göre, kaşarlar eriyene veya kızarana kadar pişirin.