Kolay Patlıcan Dizme (Etsiz)
KOLAY PATLICAN DİZME
Malzemeler
- 3 adet orta boy top patlıcan
- 3 adet çarliston biber
- 3 adet orta boy domates
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
- Zeytinyağı, tuz karabiber
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları soyun. Uzunlamasına dilimler halinde kesin. (uzun patlıcanlarla yapacaksanız 2 veya üçe bölmeniz daha iyi olur.)
- Patlıcanlar acıysa üzerlerine tuz serpip 30 dakika kadar bekletin. Yıkayıp kurulayın.
- Tost makinasında patlıcanları 2 dakika kadar kızartın. (Ben yağsız kızarttım. Siz üzerine fırçayla yağ sürebilirsiniz)
- Biberleri ve domatesleri orta kalınlıkta doğrayın. Soğanları söğüş doğrayın.Üzerlerine hafifçe tuz ve karabiber serpin.
- Orta boy bir fırın tepsisine bir patlıcan, bir dilim domates, bir iki tane biber dilimi,bir kaç parça da soğan şeklinde dizin. Bana göre dizmesi çok keyifli bir iş.
- Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip, hiç su koymadan ve ağzını kapatmadan fırına verin. 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin. (Mozarella veya parmesan da olur)
Tekrar fırına sürüp, arzunuza göre, kaşarlar eriyene veya kızarana kadar pişirin.