Patlıcan Tava Tarifi
PATLICAN TAVA TARİFİ
Malzemeler
- 500 gr. kuşbaşı veya 750 gr.kemikli kuzu eti
- 1 kg. Patlıcan
- 2 adet soğan
- 4-5 adet domates
- 3-4adet biber
- 4-5 diş sarımsak
- Biraz zeytinyağı, Tuz, çok az karabiber
Patlıcan Tavanın Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayın. Üzerine tuz atıp en az 30 dakika bekletin.
- Kemikli etleri veya kuşbaşı etleri kızdırılmış tavada kavurup, kendi suyunu çekene kadar pişirin.
- Etleri pişirme kabının dibine serin.
- Patlıcanları yıkayıp süzün. İçine söğüş doğranmış soğanları, sarmısak ve biberleri ekleyip karıştırın. Etin üzerine serin.
- En son küp doğranmış domatesleri patlıcanların üzerine serin.
- Biraz zeytiyağı, tuz ve karabiber ekleyin. yemeğin üzerini folyoyla kapatıp fırına verin. 180 derecelik fırında 1.5 saat kadar pişirin.
- En son folyoyu alıp, 200 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika fırında tutun.
Hatırlatmalar: Bu yemeğe kesinlikle su koymuyoruz. Sadece domateslerin suyuyla pişiyor. Salça ilavesi de yapmıyoruz. Domatesler salçanın yerini alıyor.