Patlıcan Tava Tarifi

PATLICAN TAVA TARİFİ

 Malzemeler

  • 500 gr. kuşbaşı veya 750 gr.kemikli kuzu eti
  • 1 kg. Patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 4-5 adet domates
  • 3-4adet biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • Biraz zeytinyağı, Tuz, çok az karabiber

Patlıcan Tavanın Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayın. Üzerine tuz atıp en az 30 dakika bekletin.
  • Kemikli etleri veya kuşbaşı etleri kızdırılmış tavada kavurup, kendi suyunu çekene kadar pişirin.
  • Etleri pişirme kabının dibine serin.
  • Patlıcanları yıkayıp süzün. İçine söğüş doğranmış soğanları, sarmısak ve biberleri ekleyip karıştırın. Etin üzerine serin.
  • En son küp doğranmış domatesleri patlıcanların üzerine serin.
  • Biraz zeytiyağı, tuz ve karabiber ekleyin. yemeğin üzerini folyoyla kapatıp fırına verin. 180 derecelik fırında 1.5 saat kadar pişirin.
  • En son folyoyu alıp, 200 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika  fırında tutun.

Hatırlatmalar: Bu yemeğe kesinlikle su koymuyoruz. Sadece domateslerin suyuyla pişiyor. Salça ilavesi de yapmıyoruz. Domatesler salçanın yerini alıyor.