Kabak beğendi tarifi

Kabak beğendi özellikle diyette olanlar için muhteşem bir lezzet... Akşam yemeği içinde hem hafif hem de şipşak bir tarif...

kabakbegendi

Malzemeler

- 5 adet kabak

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- Yarım su bardağı un

- 1 su bardağı süt

- 1 çay bardağı kaşar rendesi

- Tuz

Et yemeği için:

- Yarım kg. kuşbaşı hindi but

- 1 adet kuru soğan

- 1 yemek kaşığı salça

- 2 bardak su

- Karabiber ve tuz

Hazırlanışı:

Hindi etlerini yıkayıp süzün, bir tencereye alın ve suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.

Suyunu çekince kıyılmış soğan, salça, tuz ve karabiberini ekleyin, üzerini örtecek kadar kaynar suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kabakları kazıyın. Yıkadıktan sonra rendeleyin, bir tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

Diğer tarafta tereyağını kızdırın. Unu ilave edip kavurun. Kaynar sütü ve kabakları ilave edin.

Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin, ateşten aldıktan sonra kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.

Servis tabağına beğendiyi boşaltın ve üzerine pişirdiğiniz eti yayın.

Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.