Fırında tavuklu karnabahar yemeği
Fırında tavuklu karnabahar yemeği, kışın çok sevilen lezzetlerin başında yer alıyor. Bu enfes tarif, sebze ve etli yemek tutkunlarının vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler:
- 400 gr kuşbaşı tavuk but
- 300 gr mantar
- 200 gr karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızıbiber
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber ve çok az kimyon
Hazırlanışı:
Tavuğu az yağda baharatlayarak soteleyin ve fırın tepsisine dizin.
Sebzeleri sırasıyla doğrayın, soteleyin, ardından tavukların üzerine serin.
Üzerine biraz su gezdirin ve ağzını bir folyo ile kapatıp fırına verin.
Fırından almadan 10 dakika önce ağzını açarak üzerinin hafif kızarmasını sağlayın.
Suyunu çekince fırından alın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.