Kabak Mücver Tarifi

dsc_0156

KABAK MÜCVERİ

3 kabak içi

1 kabak

2 yumurta

1 tutam dereotu

1 tutam maydanoz

1 tutam yeşil soğan

1 tutam ıspanak

100 gr. beyaz peynir

50 gr. kaşar peyniri

tuz

karabiber

ustasından un ölçüsü

SOSU İÇİN:

yoğurt

sarımsak

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına kabağı ve kabak içlerini rendeliyoruz. Bir süre suyunu salması için bekletiyoruz. Suyunu salınca kabak içlerini avucumuzda iyice sıkarak başka bir kaba alıyoruz. İçine yumurtaları kırıyoruz. Dereotunu, maydanozu, yeşil soğanı ve ıspanağı ince ince doğrayarak karıştırma kabına alıyoruz.

Üzerine beyaz peyniri ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Hepsini karıştırıyoruz. 4 tepeleme kaşık un ilave ederek yoğuruyoruz. Kızartma yağını ocağa alıyoruz.

Mücver karışımından kaşıkla parçalar alıp kızgın yağa bırakıyoruz.

Kızarttığımız mücverleri havlu kağıda alıyoruz. Yoğurdu çırpıyoruz ve içine taze sarımsak yaprağı doğruyoruz.

Mücver ve sarımsaklı yoğurdu servis tabağına alarak servis ediyoruz.