Sarma Tatlı ve Oklava Tatlısı
Malzemeler
1 kg.hazır baklava yufkası
400 gr.iç ceviz
100 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
3.5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
çeyrek limon suyu
Baklavanın yapılışı
Ben iki çeşit tatlı yaptım.Bir sarma tatlı,ikincisi ise burma baklava şeklinde yani oklava tatlısı.
Sarma tatlıyı tahmini 6-8 kat yufkanın baş tarafına cevizleri serdim ve rulo yaptım.3 cm.eninde dilimlere keserek tepsiye dizdim.
Burma baklavayı ise tek yufkaya ceviz serpip oklavaya dolayıp büzerek çektim.
Üzerine eritilmiş tereyağını ve sıvıyağını döküp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
Biri sıcak biri soğuk olacak şekilde şerbetini dökelim.
2 saat kadar sonra tatlımız servise hazır.