Portakallı İrmik Tatlısı
Uzun zamandır bekleyen revani tarifim. Portakal kokulu mis gibi bir revani. Portakal zamanı geçmeden mutlaka deneyin.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- Bir portakal kabuğu rendesi
Şurubu için
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı şeker
Nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın
- Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri ekleyip yeniden hafifçe çırpın
- Kalan malzemeleride katıp iyice çırpın
- Yağlanmış tepsiye dökün.Ben en büyük borcam dikdörtgen tepsiyi kullandım.
- 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Diğer tarafta şerbet malzemeleriyle çok cıvık olmayan bir şurup hazırlayın.
- Soğuk revaniye sıcak şurubu dökün.
- 2-3 saat sonra ikram ederseniz daha iyi olur.