Portakallı İrmik Tatlısı

Uzun zamandır bekleyen revani tarifim. Portakal kokulu mis gibi  bir revani. Portakal zamanı geçmeden mutlaka deneyin.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • Bir portakal kabuğu rendesi

Şurubu için

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 3 su bardağı şeker

Nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpın
  • Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri ekleyip yeniden hafifçe çırpın
  • Kalan malzemeleride katıp iyice çırpın
  • Yağlanmış tepsiye dökün.Ben en büyük borcam dikdörtgen tepsiyi kullandım.
  • 175 derecelik fırında  üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Diğer tarafta şerbet malzemeleriyle çok cıvık olmayan bir şurup hazırlayın.
  • Soğuk revaniye sıcak şurubu dökün.
  • 2-3 saat sonra ikram ederseniz daha iyi olur.