Peynirli Kolay Poğaça
Malzemeler
250 gr tereyagi
1 kutu süt kremasi ( 200 gr)
1 yumurta ( sarisi üstüne beyazi hamurun icine)
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un .bir tatli kasigi tuz.
Yapilisi:
Oda sicakliginda yumusamis tereyaginin icine krema, yumurta beyazi katilip karistirilir.Daha sonra tuz kabartma tozu ve aldigi kadar unla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.Hamur dörde bölünüp yaklasik 3 milim kalinliginda merdaneyle acilip bardakla kesilir ic konur kapatilir Ben kenarlarini catalla bastirdim.üstüne yumurta sarisi sürülüp yaklasik 15 dakika pisirilir.Benim firinimda 190 derecede pisirdim Herkes kendi firinina göre ayarlayabilir Bu tariften yaklasik 2 tepsi cikiyor.
.Bu cok kolay tarifi acil zamanlarda yapiyorum. Mayali olmadigi icin beklemeye gerek yok fakat cok kalorili oldugu icin her zaman yapamiyorum.