Nişastalı Kurabiye Tarifi
Yapımı gayet kolay bir kurabiye tarifi. Nişastalı kurabiyeden farklı olarak içine bir tane yumurta kullandım. Tereyağı tadından pek hoşlanmayanlar, tereyağı ölçüsünü yarıya indirip yerine sıvıyağ kullanabilirler.
Malzemeler
- 250 gr. Tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri (ben toz şeker kullandım)
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı buğday nişastası (mısırda olur)
- 2 tepeli su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- Bütün fındık
Nişastalı Kurabiyenin yapılışı
- Un ve nişasta haricindeki malzemeleri karıştırın. Eğer toz şeker kullanacaksanız tereyağı ve şekeri iyice çırpın ki şeker erisin.
- Nişastayı ekleyin. Unu da yavaş yavaş ekleyin ki hamur çok katı olmasın. Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine bütün fındık batırın.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarmadan pişirin.
- Kabardıktan sonra dereceyi 150 ye düşürseniz daha iyi bir sonuç alırsınız. Tabi ısı ayarları fırına göre değişebilir.
- Eğer isterseniz fındıkları öğütüp hamura da karıştırabilirsiniz.