Muhallebili Külah Kurabiye
Hamur malzemeleri
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
- Arasına serpmek için: Buğday nişastası
- Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
Muhallebi Malzemeleri
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
Kuru Midye Baklava Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için; Bütün malzemeleri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice karıştırın.
- Ocağın altını yakıp pişene kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamurun sıvı malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştırın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru 12 bezeye ayırıp, yuvarlayarak düzgün bezeler hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen bezeleri nişasta serperek küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin. 6 şarlı iki grup hamur elde edin.
- İlk hamur grubunu merdaneyle açarak yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın.
- Kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın.
- Ruloyu bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Her bir parçayı merdaneyle çok aşırı bastırmadan oval şekilde açıp, ortasına soğuyan muhallebiden 2 çay kaşığı kadar koyup poğaça kapatır gibi kapatın. Ağzına çok bastırmanıza gerek yok.
- Veya her bir parçanın ortasına elinizle bastırıp, üst resimde olduğu gibi içli köfte oyar gibi oyun ve küçük külahlar elde edin. İçine muhallebiden koyun ve tepsiye dizin.
- üzerlerine eritilmiş tereyağı veya normal yağ da olabilir fırçayla bolca sürün.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şekeri serpin. İsterseniz şerbette dökebilirsiniz ama ben tercih etmiyorum.