Muhallebili Külah Kurabiye

Hamur malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
  • Arasına serpmek için: Buğday nişastası
  • Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı

Muhallebi Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi

Kuru Midye Baklava Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için; Bütün malzemeleri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice karıştırın.
  • Ocağın altını yakıp pişene kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamurun sıvı malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştırın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru 12 bezeye ayırıp, yuvarlayarak düzgün bezeler hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen bezeleri nişasta serperek küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin. 6 şarlı iki grup hamur elde edin.
  • İlk hamur grubunu merdaneyle açarak yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın.
  • Kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın.
  • Ruloyu bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
  • Her bir parçayı merdaneyle çok aşırı bastırmadan oval şekilde açıp, ortasına soğuyan muhallebiden 2 çay kaşığı kadar koyup poğaça kapatır gibi kapatın. Ağzına çok bastırmanıza gerek yok.
  • Veya her bir parçanın ortasına elinizle bastırıp, üst resimde olduğu gibi içli köfte oyar gibi oyun ve küçük külahlar elde edin. İçine muhallebiden koyun ve tepsiye dizin.
  • üzerlerine eritilmiş tereyağı veya normal yağ da olabilir fırçayla bolca sürün.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şekeri serpin. İsterseniz şerbette dökebilirsiniz ama ben tercih etmiyorum.