Muhallebili İrmik Tatlısı
Malzemeler (26×36 cm tepsi için)
- 3 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 tepeli su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- yarım limon
Muhallebisi için
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50gr tereyağı
- 2-3 adet damla sakızı
- Arzuya göre vanilya
Sakızlı Muhallebili Revani nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt, yağ, limon kabuğunu ekleyip yeniden karıştırın. Un, irmik, kabartma tozunu da ekleyip kek kıvamında bir hamur elde din.
- 200 derecelik fırına sürün.(sıcak soğuk farketmez) üzeri kızarana kadar pişirin.
- Çok cıvık veya çok koyu olmayan bir şerbet hazırlayın. Sıcak şerbeti, soğuk veya çok ılık olan tatlının üzerine dökün. Kürdanla bir kaç yerinden delin ki, şerbeti içine kolay çeksin.
- Şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayın.
- Tereyağı ve şeker haricindeki malzemeleri tencereye alın. Damla sakızını bir havanda dövüp o şekilde ilave edin. Karıştırarak pişirin. En son tereyağını ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar çırpın.
- Şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine muhallebiyi dökün.
- 2 saat kadar dinlenen tatlınız servise hazır.