Muhallebili İrmik Tatlısı

Malzemeler (26×36 cm tepsi için)

  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1  çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tepeli su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • yarım limon

Muhallebisi için

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50gr tereyağı
  • 2-3 adet damla sakızı
  • Arzuya göre vanilya

Sakızlı Muhallebili Revani nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt, yağ, limon kabuğunu ekleyip yeniden karıştırın. Un, irmik, kabartma tozunu da ekleyip kek kıvamında bir hamur elde din.
  • 200 derecelik fırına sürün.(sıcak soğuk farketmez) üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Çok cıvık veya çok koyu olmayan bir şerbet hazırlayın. Sıcak şerbeti, soğuk veya çok ılık olan tatlının üzerine dökün. Kürdanla bir kaç yerinden delin ki, şerbeti içine kolay çeksin.
  • Şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayın.
  • Tereyağı ve şeker haricindeki malzemeleri tencereye alın. Damla sakızını bir havanda dövüp o şekilde ilave edin. Karıştırarak pişirin. En son tereyağını ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar çırpın.
  • Şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine muhallebiyi dökün.
  • 2 saat kadar dinlenen tatlınız servise hazır.