Muhallebi Dolgulu Kurabiye
Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı kepekli un
- 1.5 su bardağına yakın normal un
- 2 yemek kaşığı yulaf unu
- 125 gr. tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tepeli un
- 1 yemek kaşığı tepeli nişasta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı vanilya
Muhallebili kurabiye nasıl yapılır?
- Muhallebinizi en az 3 saat önceden pişirmeniz lazım. Ben akşamdan pişirdim.
- Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp iyice çırpın ve karıştırarak pişirin. En son yağ ve vanilyayı ekleyip yine mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.
- Hamuru için soğuk yağı ve 2 bardak unu mutfak robotuna koyup bütünleşene kadar karıştırın.
- Diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Ortasına soğuyup katılaşmış muhallebiden bir tatlı kaşığı kadar koyun ve yavaşça kenarları ortada toplayarak birleştirin.
- Kapattığınız kısmı alta getirerek tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpin.
- Şükrümüz bol olsun. RABBim nimetleriyle şımaranlardan etmesin bizleri…