Mamul Nasıl Yapılır?
Mamul bir arap kurabiyesidir. Yapımı biraz meşakkatlidir. Merak edenler ve yapmak isteyenler için tarifimiz şöyle:
Mamoul için:
2 kg yumuşak ince irmik
1 kg tereyağı
2 Alman kahve fincanı şeker
1 Alman kahve fincanı Gülsuyu
1 yemek k. Mahlep.
YAPIMI
Malzemelerin hepsini karıştırın
1 fincan sütü de ilave edin karışsın. Bu hamur akşamdan hazırlanıp, sabah yapılıyormuş
Dediğim gibi ben denemedim ama gönderdiğim resimlerdeki mamoulun tarifi bu. İçinde de ister ceviz ister fıstık koyulabilir.
Araplar Gül suyunu aşırı derecede sevdiklerinden tadı bayağı yoğun oluyor.ben çok sevmediğimden portakal suyu (Arap bakkallarında satılıyor) kullanıyorum daha hafif oluyor. İçmek için kullandığımız portakal suyu değil.