Limonlu Simit Tatlısı
Malzemeler
- 1 yumurta(70.gr)
- 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı(oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı irmik(50.gr)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi(50.gr)
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru instant maya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 büyük limon kabuğu rendesi
- 300.gr un(2 silme su bardağı)
- Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon
- Un haricindeki malzemeler karıştırılır. Un azar azar eklenip yumuşak bir hamur yoğurun..
- Hamuru merdaneyle 1 cm. kalınlığında açın. Bardakla veya istediğiniz bir kalıpla kesin. Ortalarını küçük bir kapak yardımıyla kesip çıkarın.
- Üzerlerine fırçayla yumurta akı sürüp susama batırın.
- Aralıklı olarak tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında tatlıları pembeleşene kadar pişirin.
- Şerbet malzemelerini 7-8 dakika kadar kaynatın. Soğuk tatlıları, sıcak şerbetin içine 3 er, 5 er atıp, kevgirle şerbete bastırın. 30 saniye kadar bekletin. Sonra bir tepsiye dizip üzerine kalan şerbeti gezdirin.
- Her zaman olduğu gibi özellikle ertesi gün lezzeti katmerlenmiş bir tatlı ortaya çıkıyor.