Limonlu Simit Tatlısı

Malzemeler

  • 1 yumurta(70.gr)
  • 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı(oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı irmik(50.gr)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi(50.gr)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru instant maya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 büyük limon kabuğu rendesi
  •  300.gr un(2 silme su bardağı)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Nasıl Yapılır?

  • Un haricindeki malzemeler karıştırılır. Un azar azar eklenip yumuşak bir hamur yoğurun..
  • Hamuru merdaneyle  1 cm. kalınlığında açın. Bardakla veya istediğiniz bir kalıpla  kesin. Ortalarını küçük bir kapak yardımıyla kesip çıkarın.
  • Üzerlerine fırçayla yumurta akı sürüp susama batırın.
  • Aralıklı olarak tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında tatlıları pembeleşene kadar pişirin.
  • Şerbet malzemelerini 7-8 dakika kadar kaynatın. Soğuk tatlıları, sıcak şerbetin içine 3 er, 5 er atıp, kevgirle şerbete bastırın. 30 saniye kadar bekletin. Sonra bir tepsiye dizip üzerine kalan şerbeti gezdirin.
  • Her zaman olduğu gibi özellikle ertesi gün lezzeti katmerlenmiş bir tatlı ortaya çıkıyor.