Limonlu Pelte Nasıl Yapılır

Sıcak havalarda dondurma niyetine yiyebileceğiniz serinletici bir tatlıdır limon peltesi. Evde olan malzemelerle kolayca yapabilirsiniz. Limon peltesi Osmanlı mutfağında da yapılan bir tatlıymış. İçine vanilya veya kimyasal bir boya katarak özelliğini bozmanızı tavsiye etmem. Orjinal  haliyle çok daha güzel.

 

LİMON PELTESİ

Malzemeler

  • 1 su bardağı limon suyu (Lütfen hazır olmasın)
  • 3 su bardağı su
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası (Yarı tepeli olacak)
  • 1 limon kabuğu rendesi (küçük boy)

Limon peltesi nasıl yapılır?

  • Suyu, limon suyunu, şeker ve nişastayı tencereye koyup karıştırma teliyle iyice karıştırın.
  • Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alıp dilediğiniz boy kaselere paylaştırın.
  • Ben 6 adet kaseye paylaştırdım.
  • Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 4-5 saat sonra servis edin.
  • Kaseyi kenarlarını oynatarak başka bir servis tabağına ters çevirebilir, çevirmeden de ikram edebilirsiniz.