Kolay Şekerpare Tarifi

SÜNGER ŞEKERPARE YADA KOLAY ŞEKERPARE

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı (Ben hamuru yoğururken ayırmayı unuttum.Bu yüzden başka bir yumurta kullandım)

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Kolay şekerpare nasıl yapılır?

  • Un haricindeki malzemeleri karıştırın
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmamış tepsiye dizin
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün
  • Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 175 dereceye indirin.
  • Tatlılar nar gibi kızarana kadar pişirin. (az kızarırsa içi hamur kalabilir. zaten iyi kızarmış tatlı daha lezzetli oluyor.)
  • Şerbeti tatlı fırındayken hazırlayın: şeker ve suyu bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Fırından çıkan tatlıları iki seferde şerbete atıp bir dakika kadar bekletin ve tepsiye dizin.(Ben büyük boy dikdörtgen borcama dizdim)
  • Kalan şerbeti tatlıların üzerine dökün.
  • 1 saat kadar bekleyen tatlılar servise hazır.

Not:İşiniz aceleyse üzerine yumurta sürmesenizde olur ama yumurta sarısı hazır şekerparelerin görüntüsünü veriyor, tatlıyı parlak yapıyor.