Kolay Şekerpare Tarifi
SÜNGER ŞEKERPARE YADA KOLAY ŞEKERPARE
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı (Ben hamuru yoğururken ayırmayı unuttum.Bu yüzden başka bir yumurta kullandım)
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Kolay şekerpare nasıl yapılır?
- Un haricindeki malzemeleri karıştırın
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmamış tepsiye dizin
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün
- Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 175 dereceye indirin.
- Tatlılar nar gibi kızarana kadar pişirin. (az kızarırsa içi hamur kalabilir. zaten iyi kızarmış tatlı daha lezzetli oluyor.)
- Şerbeti tatlı fırındayken hazırlayın: şeker ve suyu bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
- Fırından çıkan tatlıları iki seferde şerbete atıp bir dakika kadar bekletin ve tepsiye dizin.(Ben büyük boy dikdörtgen borcama dizdim)
- Kalan şerbeti tatlıların üzerine dökün.
- 1 saat kadar bekleyen tatlılar servise hazır.
Not:İşiniz aceleyse üzerine yumurta sürmesenizde olur ama yumurta sarısı hazır şekerparelerin görüntüsünü veriyor, tatlıyı parlak yapıyor.