Kaplamalı Çatlak Kurabiye

Malzemeler

  • İki buçuk kare paket bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağından biraz eksik un
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • bir tutam tuz

Bulamak için ;

  • Pudra şekeri

Yapılışı;

Önce tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz içine kakaoyu karıştırıp ılımaya bırakıyoruz.

Yumurta ve şekeri, bir tutam tuzu, rengi açılana kadar çırpıyoruz.Sütü ve erimiş çikolatalı karışımı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek biraz daha çırpıp kabın üzerini streç folyoyla kaplayıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Bu aşamadaki kıvamın resmini çektim

...Sakın akışkan diye un eklemeye kalkmayalım ,tereyağ ve çikolata donunca kıvamını alacak…

Buzdolabında en az üç saat beklemesi gerekiyor …Eğer acelemiz yoksa bir gece bekletebiliriz …

Donan hamurdan kaşıkla parçalar alıp, hızlı hareketlerle cevizden büyük yuvarlaklar yapıp, bolca pudra şekerine bulayıp, aralıklı olarak tepsiye diziyoruz.

Önceden ısıtılmış ( 170 derece) fırına verip en fazla 10-15 dakika pişiriyoruz .Fazla pişirirsek kurabiyelerimiz sertleşir.