İrmikli Şekerpare

FINDIKLI ŞEKERPARE

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

2 çay bardağı pudra şekeri

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı fındık (robotta doğranmış)

1,5 çay bardağı irmik

Aldığı kadar un

Ûzeri için;

Fındık

 Şerbeti icin;

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Ceyrek limonun suyu

Serbetin hazırlanışı;

Ôncelikle serbeti hazırlayın.

Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.

Kaynamaya basladıktan 7 dakika sonra limon suyunu ilave edin.

2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Sekerparenin hazirlanisi;

Karistirma kabina oda sicakligindaki yağı ve pudra sekerini koyun, iyice karıştırın.

Yumurtalari ilave edin, karıştırmaya devam edin.

Diger malzemeleride ilave edin ve aldigi kadar un ile yumusak bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alin ve yuvarlayip yaglanmis tepsiye dizin.

Ortalarina birer tane findigi hafif basarak koyun.

Ônceden isitilmis 190 derecedeki sicak firinda, üzerleri kizarana kadar pisirin.

Ilik serbeti firindan cikan sicak sekerparelerin üzerine dökün.