Hazır Yufkadan Saray Sarması

Malzemesi;
1 Tepsi için 1 Kg. baklava yufkası (50-55) adet,
300 gr. Margarin (su miktarı az) veya tereyağı .
1000 gr.(5 su bardağı) toz şeker,
600 ml.(3 su bardağı) su,
15 damla limon,
İsteğe göre 300 gr. çekilmiş ceviz içi, fıstık veya fındık içi.
Şerbet Hazırlanışı;
600 ml.(3 su bardağı ) su. 1000 gr. toz şeker(5 su bardağı). bir tencerede kaynatın. Şerbet iyice köpürüp kaynadıktan sonra 15 damla limon sıkarak 5-10 dk. daha kaynatıp kepçeyle şerbeti damlatın. Kepçeden damlayan şerbetin biraz uzayarak damlıyorsa şerbetiniz hazır demektir ocağın altını kapatın. Hazırladığınız sıcak şerbeti, kepçeyle fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökünüz.
Hazırlanışı;
Önce uygun kare tepsinin altını yağlayınız.Daha sonra 18 adet yufkayı ayırıp blendırda toz haline getiriniz.Çekilmiş ceviz içi ve toz yufkayı bir kapta iyice karıştırınız.Yufkanızı düzgün ve yatay şekilde tezgah üstüne açınız ve yufkanın üzerine işaret parmağı kalınlığındaki oklavayı koyup tek yufka yaprağı ayırarak 1,5 yemek kaşığı iç malzemeyi yufka üzerine serpiniz ve oklavaya sarınız. Aynı şekilde oklavaya ikinci yufkayı da 1,5 yemek kaşığı iç malzeme koyarak sarınız. Aynı oklavaya üçüncü yufka yaprağını malzeme koymadan boş şeklinde sarınız ve yufkayı oklavadan sıyırarak tezgahın üzerine çıkartınız.Her iki kenarından boş olan kısımlarını kesiniz.Kalan parçayı yaklaşık 2,5 cm. büyüklüğünde keserek dilimleyiniz ve tepsiye dikey olarak yan yana çok fazla sıkıştırmadan diziniz. Bu işlemi tepsiniz dolana kadar devam ediniz. En son eritilmiş 300 gr. ılık yağı tepsinin her tarafına gelecek şekilde gezdirerek dökünüz.
Pişirme;
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 25-30 dk. pişirin. Pişirme esnasında dikkat edilecek husus; tatlıların altı ve üstü aynı renkte pişmesidir. Bir bıçak yardımıyla tatlının altını ve ortasını kontrol ediniz. tatlı fırından çıkınca tepsi içinde kalan fazla yağı süzünüz .Tatlı pişirildikten sonra hazırlamış olduğunuz sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine kepçe ile tepsinin her tarafına gezdirerek dökünüz ve soğumaya bırakınız.