Havuçlu Revani Tarifi

Yine tamamen bana ait bir tarif.Biz tadına doyamadık.Şiddetle tavsiyemdir :)

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Havuçlu şam balı nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpın
  • Havuç rendesi,ve sıvıyağı koyup karıştırın
  • irmik,ceviz un kabartma tozunu en son ekleyip çırpın (Koyu kek hamuru kıvamında olmalı.Havuçlar suluysa pişerken suyunu verir, hamuru cıvıtabilir. Havuç kuru bir yapıya sahipse un ölçüsünü azaltın.)
  • Yağlanmış büyük boy yuvarla borcam tepsiye dökün
  • 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirin
  • Şerbetini normal kıvamda hazırlayıp tatlı soğukken sıcak olarak dökün.