Havuçlu Revani Tarifi
Yine tamamen bana ait bir tarif.Biz tadına doyamadık.Şiddetle tavsiyemdir
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1.5 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
- 2.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Havuçlu şam balı nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın
- Havuç rendesi,ve sıvıyağı koyup karıştırın
- irmik,ceviz un kabartma tozunu en son ekleyip çırpın (Koyu kek hamuru kıvamında olmalı.Havuçlar suluysa pişerken suyunu verir, hamuru cıvıtabilir. Havuç kuru bir yapıya sahipse un ölçüsünü azaltın.)
- Yağlanmış büyük boy yuvarla borcam tepsiye dökün
- 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirin
- Şerbetini normal kıvamda hazırlayıp tatlı soğukken sıcak olarak dökün.