Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Haşhaşlı ve Susamlı Kurabiye

  • 250 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı  kadar un

YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığındaki yağ ve malzemeler hepsi birlikte hamur haline getirilerek şekil verilir
  • Burada önemli olan püf noktası haşhaş ve susam teflon bir tavada önceden rengi dönene kadar kısık ateşte kavrulur. Ayrı ayrı kavurmak gerekir kavrulduktan sonra hamura katılır
  • Kavrulmadan yapıldığı takdirde istenilen sonuç olmuyor
  • 180 veya 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir