Gökkuşağı Revani
Bugünkü tarifimiz iki renkli revani. İçinde irmik olduğu için, hem çok lezzetli, hem çok pratik bir tarif. Hem göze, hem damağa hitap ediyor. Siz isterseniz bu tatlıdan iki çeşit de sunabilirsiniz. Tatlının yarısını baklava dilimi gibi keserek sade olarak, yarisinida resimdeki gibi yuvarlak kesip, kanardaki kırıntıları da kakaoyla karıştırarak iki renkli olarak sunabilirsiniz. Tatlı yapacağınız zaman bir gün önceden yaparsanız daha güzel oluyor.
Herkese kolay gelsin diyorum.
İKİ RENKLİ REVANİ
Malzemeler;
- 250 gr erimiş tereyağı
- 1 su bardağı seker
- 3 yumurta
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için,
- 3,5 su bardağı seker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4limon suyu
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kasığı Hindistan cevizi
Süslemek için
- Krem şanti
Hazırlanışı;
Yumurtaları şekerle çırpın. Erimiş yağı ilave edin ve çırpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış orta boy bir tepsiye boşaltın ve ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Önceden kaynattığınız ilik şerbeti, fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbetini iyice çekince, bir kalıp veya bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkartın. Kenarlarında kalan tatlı parçalarını bir kâseye alın. İçine kakao ve Hindistan cevizi ekleyip İyice karıştırın. Bu kakaolu karışımı, yuvarlak tatlıların üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin.Krem santi ile süsleyip servis edin.Afiyet olsun.