Gevrek Şekerpare Tarifi

 

MALATYA ŞEKERPARESİ

Malzemeler:

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı irmik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 şeker kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un

ŞERBETİ

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Şekerpare nasıl yapılır?

  • Yumuşak yağ, pudra sekeri ve yumurtalar derin bir kapta çırpılır.
  • Diğer malzemeler ilave edilip ve yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verilir, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp sonra çatalla çizilir.
  • Önceden ısınmış! 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine ilk sıcaklığı çıkmış şerbet dökülür.