Gevrek Şekerpare Tarifi
MALATYA ŞEKERPARESİ
Malzemeler:
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı irmik
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 şeker kaşığı limon suyu
- Aldığı kadar un
ŞERBETİ
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Şekerpare nasıl yapılır?
- Yumuşak yağ, pudra sekeri ve yumurtalar derin bir kapta çırpılır.
- Diğer malzemeler ilave edilip ve yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verilir, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp sonra çatalla çizilir.
- Önceden ısınmış! 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine ilk sıcaklığı çıkmış şerbet dökülür.