Ev Yapımı Tulumba Tatlısı

527041_408362012554712_34148694_nTULUMBA TATLISI

MALZEMELER

2,5 su bardağı un

3 su bardağı su

50gr. tereyağ

1 tatlı kaşığı şeker

1 çimdik tuz

3 yumurta

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nişasta

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI: Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım soğusun. Şeker ve suyu tencereye koyalım, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakalım.Şerbet koyu kıvama gelince limon suyunu ekleyelim ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Su ve tereyağını tencereye alalım suyun kaynamasını bekleyelim.Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyelim ve hızlı hızlı karıştıralım.Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kaşıkla kavuralım (kısık ateşte 5-6 dakika kadar)

Tencereyi ocaktan alalım,kaşıkla sürekli karıştırarak hamurun soğumasını sağlayalım.

Ilıyınca yumurtaları birer birer kıralım.İrmik ve nişastayı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla veya mikserle yoğuralım Hamur yumurtaları ekleyince önce vıcık vıcık oluyor ama yoğruldukça gerçek kıvamına ulaşıyor) Hamuru isterseniz elle müdahele ederek daha kolay toparlayabilirsiniz.

Hamur kendini toplayınca tırtıllı başlık takılmış krema pompasına dolduralım.Bol sıvıyağ koyduğumuz kızartma tenceresine yağ soğuk olmak şartı ile hamuru şeritler halinde sıkarak istediğimiz büyüklükte şekiller oluşturalım.

Kestiğimiz tatlıları soğuk yağa attıktan sonra ocağı orta ayarda açalım.Tatlıları yağda arada sallayarak kabarmalarını sağlayarak kızartmaya başlayalım.

Kızarma başlayınca ocağın altını tamamen açalım.

Tulumbalar sertleşmeye başlayınca yağın üzerine doğru çıkacaktır.Bu esnadan sonra delikli bir kaşıkla karıştırarak kızarıncaya kadar pişirelim.Kızaran tatlıların önce fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine alalım.Daha donrada hemen soğuk şerbete atalım 2-3dk şerbet içinde beklettiğimiz tatlıları,servis tabağına alabiliriz.

Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutmamız gerekiyor sebebi ise hamurun içinin pişmesi için önce soğuk yağa atılması gerekiyor..Aynı hamurdan vezir parmağı,hanım göbeği ve halka tatlısını yapabilirsiniz..