Elma Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 6 adet elma
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı doğal kırmızı boya
  • su
  • 1 adet çubuk tarçın

İç malzemesi

  • 4 yemek kaşığı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sos malzemesi

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya

Elma tatlısı nasıl yapılır?

  • Elmaları soyun, diplerini delmeden ortalarını hafifçe oyun.
  • Bir tencereye yerleştirip, elmaların yarısına gelene kadar su koyun.Şekeri aralarına serpiştirin. Eğer daha tatlı isterseniz, şeker miktarını artırabilirsiniz. Ama bu şekilde çok hafif oluyor. Diyabetikseniz, tatlandırıcıda kullanabilirsiniz.
  • Pancardan elde edilen gıda boyasınıda ekleyin.1 çay bardağı pancar suyuda olur. O da yoksa bir tutam hibiskus da olur. Hiçbiri olmazsa renksiz de olabilir.Tarçınıda suya atın.
  • Altını açıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Sık sık kontrol edin çok kısa sürede pişiyor çünkü. Arada suyundan alıp elmaların üzerine gezdirin ki rengi iyice kızarsın.
  • Elmalar pişince bir servis tabağına alın.
  • İç malzemesini karıştırın, elmaların içine doldurun. Ben içini doldurduktan sonra birer yemek kaşığı daartan sudan ekliyorum.Yapmasanızda olur.
  • Sos malzemenizi pişirin. Sıcakken elmaların üzerine gezdirin. Üzerlerine kremşanti sıkabilir veya kaymakta koyabilirsiniz.