Elma Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 6 adet elma
- 8 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı doğal kırmızı boya
- su
- 1 adet çubuk tarçın
İç malzemesi
- 4 yemek kaşığı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Sos malzemesi
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı vanilya
Elma tatlısı nasıl yapılır?
- Elmaları soyun, diplerini delmeden ortalarını hafifçe oyun.
- Bir tencereye yerleştirip, elmaların yarısına gelene kadar su koyun.Şekeri aralarına serpiştirin. Eğer daha tatlı isterseniz, şeker miktarını artırabilirsiniz. Ama bu şekilde çok hafif oluyor. Diyabetikseniz, tatlandırıcıda kullanabilirsiniz.
- Pancardan elde edilen gıda boyasınıda ekleyin.1 çay bardağı pancar suyuda olur. O da yoksa bir tutam hibiskus da olur. Hiçbiri olmazsa renksiz de olabilir.Tarçınıda suya atın.
- Altını açıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Sık sık kontrol edin çok kısa sürede pişiyor çünkü. Arada suyundan alıp elmaların üzerine gezdirin ki rengi iyice kızarsın.
- Elmalar pişince bir servis tabağına alın.
- İç malzemesini karıştırın, elmaların içine doldurun. Ben içini doldurduktan sonra birer yemek kaşığı daartan sudan ekliyorum.Yapmasanızda olur.
- Sos malzemenizi pişirin. Sıcakken elmaların üzerine gezdirin. Üzerlerine kremşanti sıkabilir veya kaymakta koyabilirsiniz.