Çikolata Soslu Profiterol

Vazgeçemediğimiz tatlardan biri de profiteroldür. Çikolata sosu olmazlardan. Nefis tarifimize buyrun:

Malzemeler:

hamuru için:3 adet yumurta

100 gr.tereyağı veya margarin

1 su bardağı su

” ” ” un

1 yemek kaşığı şeker,bir fiske tuz

Üzeri için: 1 paket hazır çikolata sosu

Yapılışı:suyu bir tencereye koyup kaynatın,içine yağı şekeri ve tuzu ilave edin.Yağ eriyene kadar kaynatın.üzerine bir su bardağı unu katıp,bir kaç dakika karıştırark pişirin.Hamur ılıyana kadar bekleyin.ılıdıktan sonra içine teker teker yumurtaları koyup karıştırın.Ben elimle karıştırdım.Önce bir yumurtayı hamura yedirin.daha sonra ikincisini yedirin en sonda üçüncüyü.Eğer sıkma torbanız varsa(bana dayanmadığı için ben bir kaşık yardımıyla yaptım)hamuru içine koyup ceviz büyüklüğünde, yağlanmış tepsiye sıkın.Önceden ısıtılmış fırına sürün.Hiç acele etmeyin.bırakın yavaş yavaş pişsin.pempeleşip piştiğindende emin olduysanız,fırını kapatıp beş dakika kadar bisküvilerin kurumasını bekleyin.(eğer erken çıkarırsanız hamur çöker)fırından çıkan bisküvilerin alt tarafından yarısına kadar kesin ve içine istediğiniz bir pudingten koyun.üzerine ise çikolata sosunu dökün. Ha unutmadan bu tarif benim daha sonra keşfedip daha pratik bulduğum bir tariftir.Tarif gerçekten garantilidir.Kolay gelsin Afiyet olsun